BANK SOALAN

animasi-bergerak-islami-5[1]gambar-animasi-bergerak-selamat-datang

SOALAN PERCUBAAN 2014                                        

A.  PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM 2014

(Sekiranya anda ingin menyumbangkan soalan sila e-melkan ke bpjsp04@yahoo.com)

1.   PULAU PINANG   –  BM1  ,  BM2  , SKEMA BM1   ,  SKEMA BM 2

2.   KEDAH   –   BM 1  ,   BM 2  ,  SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2  (Terima Kasih Cikgu Fauziah – SMK Bijaya Setia, Sg Petani)

3.   SBP   –   BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2   (Terima Kasih Cikgu Norhisan Saafie dan Cikgu Aminah Mohd Noor)

4.   KELANTAN   –   BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1 DAN BM 2 – SMK KAMIL  (Terima kasih Cikgu Rafieah Md Rabidin)  BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 2   –   SMK LALOH.

5.   JOHOR   –   BM 2   ,   SKEMA BM 2  (Terima kasih Cikgu Rafieah Md Rabidin)

6.   PAHANG   –   BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2   (sumber – bmspm.net)

7.   NEGERI SEMBILAN   –  BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2   (sumber – bmspm.net)

8.   SABAH   –  KOTA BELUD   –   BM 1   ,   BM 2   ,  SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2   (sumber – bmspm.net)

9.   TERENGGANU   –    BM 1   ,   BM 2    ,  SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2   (sumber – bmspm.net)

10. SARAWAK  (ZON B)   –   BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2    (sumber – bmspm.net)

11.  SELANGOR  (KLANG)  –  BM 1   ,   BM 2  ,  SKEMA BM 2  (Terima kasih Cikgu Noraidah Abd Ghani)

12. KUALA LUMPUR  –  SMK LAKI-LAKI METHODIST, KL   BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2  (Terima kasih Cikgu Khairul Izhar Jaafar)

13. MRSM   –   BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1   (sumber – bmspm.net)

14. PERAK  (DAERAH BATANG PADANG)   –  BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2  (Terima kasih Cikgu Siti Rahimah Saadon)

 

——————————————————————————————————————–

KOLEKSI SOALAN SPM (NOVEMBER) DAN SPM ULANGAN (JUN)

SPM NOVEMBER

1.    SPM (NOVEMBER) 2011   –   BM 1   ,   BM 2

2.   SPM (NOVEMBER) 2012   –   BM 1 DAN BM 2

3.   SPM (NOVEMBER) 2013   –   BM 1 DAN BM 2

SPM ULANGAN (JUN)

1.   SPM ULANGAN 2011   –   BM 1   ,   BM 2

2.   SPM ULANGAN 2012   –   BM 1   ,   BM 2

3.   SPM ULANGAN 2013   –   BM 1   ,   BM 2

4.   SPM ULANGAN 2014   –   BM 1   ,   BM 2

——————————————————————————————————————

SOALAN PERCUBAAN 2013 (sekiranya anda ingin menyumbangkan soalan sila e-melkan ke bpjsp04@yahoo.com)

A.  PEPERIKSAAN PERCUBAAN PMR 2013

1.   SBP  –   BM 1  ,  BM 2  ,  SKEMA BM 1  ,  SKEMA BM 2      (Terima kasih : Cikgu Siti Nur Linah Abd Rahman)

2.   PAHANG   –  BM 1   ,  BM 2   ,  SKEMA BM 1     (Terima kasih : Cikgu Vikneswaran)

3.   SARAWAK ZON B (KUCING)    –   BM 1   ,   BM 2   ,  SKEMA BM1 DAN BM 2      (Terima kasih : Cikgu Siti Firdaus Mat Rahim)

4.   MRSM  –  BM 1   ,  BM 2    (Terima kasih : Cikgu Zurwati)

5.   PULAU PINANG   –   BM 1   ,  BM 2   ,   SKEMA BM 1 dan BM 2

6.   KEDAH  –  BM 1 – SET B   ,   BM 2 – SET B   ,  BM 1 – SET A   ,   BM 2 – SET A  ,  SKEMA BM 1 SET B   ,  SKEMA BM 2 SET B  ,  SKEMA BM 1 SET A   ,   SKEMA BM 2 SET A        (Terima kasih : Cikgu Marniusnita Muslim)    RALAT SKEMA KERTAS BAHASA MELAYU KERTAS BM 1 dan BM 2 SET B       (Terima kasih : Cikgu Atikah bt Abdullah)

B.  PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM 2013

1.    PERLIS -

2.    KEDAH –  BM 1  ,  BM 2   ,  SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2  sumber bmspm.net  (YAS BIHA)

3.    PULAU PINANG –  BM1  ,  BM2   ,  SKEMA BM1   ,  SKEMA BM2

4.    PERAK –  BM 1  ,  BM 2   ,   SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2       (Terima kasih : Cikgu Siti Rahmah Saadon)

5.    KELANTAN –  BM 1   ,  BM 2   sumber bmspm.net (AK)

6.    TERENGGANU –   BM 2   ,   SKEMA BM1 dan BM 2     (Terima kasih Cikgu Wan Sajiri)

7.    PAHANG (DAERAH BENTONG)  –  BM1   ,   BM2  ,  SKEMA BM1   ,   SKEMA BM2   (Terima kasih : Cikgu Rosni Abd Razak)

8.    SELANGOR  (SMK SUNGAI KAPAR INDAH)  –  BM1  ,  BM2   ,   SKEMA BM2    (Terima kasih : Cikgu Noraidah Abd Ghani).

9.    NEGERI SEMBILAN (DAERAH K. PILAH)  –  BM 1   ,  BM 2   ,  SKEMA BM 1   ,  SKEMA BM 2  sumber  bmspm.net (Cikgu Norjilah).

10.  MELAKA (SMK SERI KOTA)  –  BM 1   ,  BM 2      sumber bmspm.net (Cikgu Halim)

11.  JOHOR (SMK LINGGUI, KOTA TINGGI)  –  BM 1   ,   BM 2    ,   SKEMA BM 1   ,  SKEMA BM 2    (Cikgu Wan Sajiri)

12. MRSM   –   BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2  (T.kasih Cikgu Zurwati)

13. SEKOLAH BERASRAMA PENUH –   BM 1  ,  BM 2    ,  SKEMA BM 1   ,  SKEMA BM 2    (Terima kasih Cikgu Wan Sajiri Wan Hasan)

14. SABAH (SMK NARINANG)   –  BM 2  ,  SKEMA BM 2   (Terima kasih Cikgu Juilis Mokujal dlm bmspm.net)

15. SARAWAK (ZON B)  –  BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1    sumber bmspm.net  (Cikgu Zamri Ismail)

16. KUALA LUMPUR (SMK SERI BINTANG UTARA) –   BM 1   ,   BM 2    ,  SKEMA BM 1   ,  SKEMA BM 2   Sumber bmspm.net (Cik Sri)

17. AFTERSCHOOL (TIMES) – BM1 dan BM2   ,  SKEMA BM 1 dan BM 2    (sumber : bmspm.net)

18. YAYASAN ISLAM KELANTAN (YIK)  –  BM 1 dan BM 2    (sumber bmspm.net)

—————————————————————————————————————————————————–

SOALAN PERCUBAAN 2012

A.  PEPERIKSAAN PERCUBAAN PMR 2012

1.  PULAU PINANG –  BM 1  ,  BM 2  ,  SKEMA

2.  SBP – BM K1 , BM K2 , SKEMA

3.  PERAK – BM K1 dan K2 , SKEMA

4.  NEGERI SEMBILAN – BM K1 , BM K2 , SKEMA

5.  MELAKA – BM K1 , BM K2 , SKEMA

6.  PAHANG – BM K1 , BM K2 , SKEMA

7.  KEDAH – BM K1 , BM K2 , SKEMA

———————————————————————————————————————————————

B.  PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM 2012

1.  PULAU PINANG – BM 1  ,  SKEMA BM 1   ,  BM 2  ,  SKEMA BM 2

2.  SBP – BM 1 , BM 2 , SKEMA

3.  TERENGGANU – BM 1 , BM 2 , SKEMA BM1  ,  SKEMA BM2

4.   KEDAH – BM 1 dan SKEMA , BM 2 dan SKEMA

5.   PERLIS – BM 1 dan BM 2 , SKEMA

6.   PERAK – BM 1 dan BM 2 , SKEMA BM1  ,  SKEMA BM 2

7.   SELANGOR –  BM 1 dan BM 2 ,  SKEMA

8.   NEGERI SEMBILAN –  BM 1  ,  BM 2  ,  SKEMA

9.   WILAYAH PERSEKUTUAN -

10. MELAKA –  BM 1  ,  BM 2  ,  SKEMA

11. MRSM –  BM 1 dan BM 2  ,  SKEMA

12. JOHOR –  BM1 dan BM2 (salah sebuah sekolah) , SKEMA

13. KELANTAN –  BM1  ,  BM2  ,  SKEMA

14. SARAWAK -

15. SABAH -

16. PAHANG –  BM 1  ,  BM 2  ,  Skema BM 1  ,  Skema BM 2

17. YAYASAN ISLAM KELANTAN –  BM 1 & BM 2 , SKEMA

————————————————————————————————————————–

SOALAN PERCUBAAN PMR 2011

1. PULAU PINANG – BM1BM2  ,  SKEMA JAWABAN

2. KEDAH – BM1 , BM2 , SKEMA

3. SBP – BM KERTAS 1 , BM 2SKEMA

4. KELANTAN – BM 1 , BM 2

5. MELAKA – KERTAS 1 , KERTAS 2 ,  SKEMA

ANALISIS SOALAN PERCUBAAN SPM 2011 – sumber Cikgu Zaki

BM KERTAS 1

BM KERTAS 2

SOALAN PERCUBAAN SPM 2011

1. PULAU PINANG –  BM1  ,  BM2  ,  SKEMA BM1  ,  SKEMA BM2

2. KEDAH – SET LENGKAP DAN SKEMA

3. SBP – KERTAS 1 , KERTAS 2 , SKEMA KERTAS 1 , SKEMA KERTAS 2

4. TERENGGANU – KERTAS 1 , KERTAS 2  ,  SKEMA

5. SABAH – KERTAS 1 , KERTAS 2

6. YAYASAN ISLAM KELANTAN – Kertas 1 , Kertas 2

7. MRSM –   BM1  BM2 , SKEMA BM1  , SKEMA BM2

8. KELANTAN – BM1 dan BM2 , SKEMA BM1 DAN BM2 

9. WP KUALA LUMPUR – BM1 dan SKEMA ,

10. JOHOR – BM1  ,  BM2  , SKEMA BM1  , SKEMA BM2

11. PERAK – BM1 dan BM2

12. NEGERI SEMBILAN – BM1 dan BM2

13. PERLIS – BM1  ,  BM2

14. PAHANG – BM1  , BM2

15.  MELAKA  –  BM1  ,  BM2  , SKEMA BM1

16.  SARAWAK ZON C  –  BM1 dan BM2 , SKEMA BM1 dan BM2

SOALAN PERCUBAAN SPM 2010:

1. PULAU PINANG – BAHASA MELAYU KERTAS 1 , BAHASA MELAYU KERTAS 2 , SKEMA JAWABAN BM1 dan BM2 ,  RALAT SKEMA JAWAPAN SOALAN 2a) ii BM2

2. MRSM – BAHASA MELAYU KERTAS 1 , BAHASA MELAYU KERTAS 2 , SKEMA MRSM 2010 

3. MELAKA – BAHASA MELAYU KERTAS1 , BAHASA MELAYU KERTAS 2 , SKEMA

4. SBP – BAHASA MELAYU KERTAS 1 , BAHASA MELAYU 2 , SKEMA

5. JOHOR – BAHASA MELAYU 1 , BAHASA MELAYU 2 , SKEMA

6. NEGERI SEMBILAN – BAHASA MELAYU 1 , BAHASA MELAYU 2 , SKEMA

7. SABAH – BAHASA MELAYU 1 , BAHASA MELAYU 2 , SKEMA

8. TERENGGANU – BAHASA MELAYU 1 DAN 2 , SKEMA

9.  PERLIS – BM 1 , BM2

10.  KEDAH – BM K1 dan K2 , SKEMA

11.  SARAWAK – BM1 dan BM2 , SKEMA

12.  KELANTAN – BM1 , BM2 ,   SKEMA

13. KUALA LUMPUR – BM1 , BM2

14.  PERAK – BM1 , BM2 , SKEMA

15. PAHANG – BM1 , BM2 , SKEMA

16. SELANGOR – BM1 , BM2     SKEMA

————————————————————————————————————–

SOALAN PERCUBAAN PMR 2010:

1. PULAU PINANG – BAHASA MELAYU KERTAS 1 , BAHASA MELAYU KERTAS 2 , SKEMA BAHASA MELAYU K1 dan K2

2. KEDAH – BM1 DAN BM2 (SKEMA)

3. MELAKA – BM1 DAN BM2 (SKEMA)

4. PAHANG – BM1 DAN BM2 (SKEMA)

5. PERLIS – BM1 DAN BM2 (SKEMA)

6. TERENGGANU – BM1 DAN BM2

————————————————————————————————————

SOALAN NEGERI MELAKA PPT 2010 – PPT BM1 & BM2 MELAKA (SKEMA)

———————————————————————————————————-

ANALISIS SOALAN SPM 2001 – 2010 (JUN):

SOALAN 1 (RUMUSAN) – ANALISIS SOALAN RUMUSAN 2001-2010

SOALAN 2 (PEMAHAMAN) –  ANALISIS SOALAN 2(b) -CERPEN/DRAMA  , 

ANALISIS SOALAN 2 (c) – Prosa Klasik,      ANALISIS SOALAN 2 (d) – PUISI.

SOALAN 3 (PENGETAHUAN DAN KEMAHIRAN BAHASA) – ANALISIS SOALAN 3 (a) – Membina ayat ,   

ANALISIS SOALAN 3 (b) ,    ANALISIS SOALAN 3 (c) – Kesalahan Ejaan dan Imbuhan ,  

ANALISIS SOALAN 3 (d)  ,    ANALISIS SOALAN 3 (e) – Peribahasa.

SOALAN 4 (NOVEL) – ANALISIS SOALAN 4 – Novel                                                       

———————————————————————————————————-

BANK SOALAN SPM:

SOALAN TINGKATAN 4:

SET 1 :  KERTAS 1 BM T4     KERTAS 2 BM T4    SKEMA JAWAPAN SET 1 (BM2)

SET SOALAN SPM

KERTAS 1

SET 1

SET 2

SET 3

SKEMA BM 1

KERTAS 2:

SET 1  ,  Skema SET 1

SET 2 , Skema SET 2

SET 3 , Skema SET 3

SET 4 , Skema SET 4

SET 5 , Skema SET 5

SET 6 , Skema SET 6

SET 7

SET 8 , SKEMA JAWAPAN SET 7 DAN SET 8

SOALAN PERCUBAAN SPM 2007 (PULAU PINANG)

SOALAN:

Bahasa Melayu Kertas 2

Bahasa Melayu Kertas 2

SKEMA JAWAPAN BM1

SKEMA JAWAPAN BM2

SOALAN PERCUBAAN SPM 2008 (PULAU PINANG)

Bahasa Melayu Kertas 1

Bahasa Melayu Kertas 2

SKEMA BM 1 2008

SKEMA BM 2 2008

SOALAN PERCUBAAN SPM 2009 :

SBP PERCUBAAN SPM 2009 BM1 & BM2

TERENGGANU BM2

SABAH – BM K1&K2 (skema)

PPINANG-BMK1 & K2     (SKEMA) BM KERTAS 1    (SKEMA) BM KERTAS 2

PAHANG – BM K1 & K2 (skema)

JOHOR – BM K1 & K2 (skema)

KEDAH – BM K1 & K2

BM-KELANTAN (SKEMA)

MRSM

152 thoughts on “BANK SOALAN

  1. hi saya ada masalah tentang menulis karangan
    boleh ajar saya macam mana menulis karangan dan juga boleh dapat markah yang tinggi

  2. Pingback: Kertas Soalan Bahasa Melayu (BM) Peperiksaan Percubaan SPM Negeri-Negeri 2010 | Bumi Gemilang 感 恩 惜 福

  3. Assalamualaikum yop. Teman dari teluk Intan. Mintak tolongle buatkan abm power point. tak kire apa topik supaya anak didik teman ni seronok belajor bm ting 1 dan 2. Wassalam

    • W’salam. Betul tu cikgu. Kalau ada rakan-rakan yang mempunyai bahan “power point’ bolehlah kita dengan saya untuk dimuat naik ke dalam laman bahasa. E-melkan kepada saya untuk dikongsi oleh semua. Terima kasih.

  4. Salam cikgu, mohon kebenaran mengambil beberapa bahan dari laman cikgu.bertambah lagi laman bahasa melayu yang berinformasi. tahniah.

  5. Jazakallahhu khairan kathira, bahan yang disediakan sangat membantu saya dan pelajar saya semasa sesi P&P

  6. Saya doakan sesiapa sahaja yang berkenaan, yang telah menyediakan bahan-bahan dalam ruangan ini agar diberkati Allah SWT kehidupannya dunia dan akhirat……. terima kasih kerana memberikan ruang untuk penggunaan bahan……

  7. Assalamualaikum.Tahniah kerana berjaya menghasilkan blog yang sangat bermanfaat .Teruskan perjuangan dan alhamdulillah perkongsian pintar yang menjana kecemerlangan

  8. soalan sangat baik.nasib baik ada laman ni,banyak ilmu leh kongsi.leh lah jawab periksa ngan senang

  9. Assalamualaikum cikgu, sayamohon kebenaran mengambil bahan dari blog ini untuk saya gunakan dalam pnp saya. terima kasih saya ucapkan. laman ini amat membantu satya.

  10. Salam Satu Malaysia.
    amat teruja menyaksikan kehebatan dan kecemerlangan tuan..
    moga terus cemerlang memperjuangkan bahasa !!!
    Moga bahasa Melayu kekal sepanjang usia bangsa….

  11. Assalammualaikum.Tahniah cikgu kerana berjaya menghasilkan blog yang sangat bermanfaat kepada guru-guru serta para pelajar di Malaysia .Teruskan perjuangan cikgu,semoga kita sama-sama terus cemerlang di dunia dan akhirat.

  12. salam cikgu..terima kasih kerana tela mewujudkan blog ini..sy sebagai guru baru masih mencari2 teknik pno yg berkesan untuk pelajar tingkatan 1 dan tingkatan 4. jika cikgu tidak keberatan boleh x ajar sy bagaimana cara untuk menarik minat pelajar untuk belajar BM..

  13. salam..tahniah saya ucapkan atas komitmen cikgu dalam menyediakan laman bahasa yang padat dengan pelbagai info dan bahan.. mohon keizinan cikgu untuk mengambil bahan yang cikgu muat naik di laman ini untuk saya gunakan dalam aktiviti pengajaran..

  14. salam, cikgu, soalan-soalan negeri lain bila boleh dapat? baru lima negeri saya dapat print dari blog ni..yang lain tiada skema..terima kasih cikgu

  15. Sukarnya hendak mendapat kesemua soalan percubaan PMR dan percubaan SPM negeri-negeri lain. Sekiranya anda ada soalan percubaan dan skema yang hendak disumbangkan ke dalam blog ini, bolehlah sumbangkan kepada saya melalui e-mel (bpjsp04@yahoo.com) atau poskan ke alamat SMK Kepala Batas, 13200 Kepala Batas, Pulau Pinang. Marilah kita sama2 menyumbangkan untuk faedah semua pihak, insya-Allah ada ganjarannya.

  16. This is a cool blog over here. I think I’ll visit your website more if you post more of this kind of specific information. Thanks a lot for posting this information.

      • asalamualaikum.. cikgu ada tak soalan soalan percubaan spm 2013 selain negeri kedah?? harap cikgu dapat membantu saya ..

      • Waalaikummussalam. Saya sendiri sedang berusaha untuk mendapatkan soalan negeri-negeri lain. Insya-Allah apabila dapat nanti saya akan muat naik dalam laman bahasa ini. Untuk pengetahuan anda, banyak negeri yang tidak membuat peperiksaan percubaan secara berpusat. Jadi tidak dapatlah soalan dari negeri-negeri tersebut. Bantulah juga dengan berkongsi soalan sekiranya anda mempunyai soalan dari negeri lain. E-melkan soalan itu kepada saya untuk dikongsi bersama.

  17. Assalamualaikum!….
    Saya ada download dan gunakan bahan dari blog tuan….mohon halalkan ilmu.
    Didoakan tuan murah rezeki dan panjang umur serta pahala yang berpanjangan.Amin.

  18. ASALAMMUALAIKUM. TERIMA KASIH CIKGU, KERANA MEMBINA BLOG INI. BAHAN-BAHAN DI BLOG INI BANYAK MEMBANTU SAYA DALAM pnp. TQ.

  19. Terima kasih kerana memberi kami, guru-guru memuat turun soalan sebagai latihan kepada pelajar. Semoga Allah memberkati usaha saudara.

  20. terima kasih tidak terhingga kepada cikgu atas atas kesudian berkongsi laman ini..mohon kebenaran untuk memanfaatkannya..

  21. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada cikgu yang sudi berkongsi soalan dalam blog ini. Kami amat berharap agar cikgu dapat memuatkan soalan Percubaan PMR dan SPM tahun 2013 untuk dikongsi bersama. Semoga dengan perkongsian ilmu ini, cikgu dapat keberkatan dalam serba serbi daripada yang Maha Esa..

  22. Mohon kebenaran untuk dikongsi bersama. Harap lebih banyak lagi ilmu berkaitan tatabahasa diperkenalkan dalam blog ini untuk manfaat semua guru BM. Tahniah cikgu.

  23. Tahniah dan terima kasih atas usaha saudara mengumpulkan soalan-soalan ini. Semoga usaha murni akan mendapat rahmat daripada Allh swt.

  24. Terima kasih diharap usaha murni ini akan akan diteruskan untuk membantu para pelajar dan warga pendidik sekalian.Semoga usaha saudara akan mendapat rhmatNya. Amin.

  25. Assalamulaikum cikgu…Saya pohon kebenaran untuk memuat turun soalan-soalan yang terdapat dalam blog cikgu untuk saya gunakan sebagai latihan untuk anak-anak murid saya. Semoga dengan perkongsian ilmu ini, cikgu diberi keberkatan oleh Allah dan dimudahkan segala urusan..amin

  26. assalamualaikum cikgu, terima kasih atas komitmen dan iltizam…air tangan cikgu mengalir sampai Pahang…moga Allah merahmati cikgu…..

  27. Salam cikgu, terima kasih saya ucapkan kerana segala bahan P & P, soalan pengukuhan telah dapat saya terima dan semoga cikgu sentiasa diberkati ALLAH SWT dan dipermudahkan segala urusan seharian, insyaallah

  28. Terima kasih atas komitmen membuka wadah Lamanbahasa yg sgt berguna untuk manfaat bersama. Semoga Allah swt melimpahkan rahmatNya kepada tuan yang budiman. Terima kasih sekali lagi…

  29. cikgu,kalau soalan menanyakan kesan internet terhadap masyarakat,tetapi tidak menyatakan kesan buruk atau baik.aku cuma tulis 4 kesan buruk tetapi tiada kesan baik,adakahnya cara betul untuk menjawab soalan ini?kalau markah keseluruhannya 40 berapakah yang saya boleh dapat?

  30. Terima kasih atas perkongsian ilmu ini, banyak manfaat yang saya perolehi, semoga tuhan mempermudahkan segala urusan cikgu. terima kasih

  31. Jutaan terima kasih kerana memberi banyak contoh soalan2 dan mudah di muat turun. Semoga kerja dan tugas mulia tuan diberi ganjaran yang melimpah ruah.

  32. bagus sangat blog ini… sy sbgai calon spm2013, dpt mncri info dlm blog ni.. trima kasih atas sokongan guru2…. sy akn buat rujukan akan blog ini…

  33. Terima kasih banyak cikgu . Memang membantu saya untuk belajar . Terima kasih dan izinkan saya untuk save and print kertas kertas soaln ni ye :) Terima kasih !

  34. Pingback: Soalan Percubaan Negeri-Negeri Bahasa Melayu PMR & SPM | festivalsoalan

  35. assalamualaikum cikgu,,, agak2 cikgu bila agaknya soalan2 percubaan spm 2014 boleh diperoleh .. terutama dr terengganu… terima kasih cikgu

  36. ASSALAMUALAIKUM CIKGU. BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUAN CIKGU MENYEDIAKAN BANK SOALAN INI.

  37. Salam Cikgu Samsudin, terima kasih kerana berusaha keras untuk membina laman ini. Terima kasih juga kerana telah berjaya menjadi pendidik yang sejati. Hanya Allah sahaja yang dapat membalas segala jasa baik yang cikgu hasilkan ini. Banyak sangat membantu saya, rakan-rakan seperjuangan dan para pelajar. Syukur masih ada insan yang berhati mulia untuk menyampaikan ilmu kepada kami semua. Semoga Allah mengurniakan kesihatan dan kekuatan untuk cikgu dan keluarga menjadi insan yang diredhai-Nya di dunia dan akhirat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s