BANK SOALAN

SOALAN PERCUBAAN 2013 (sekiranya anda ingin menyumbangkan soalan sila e-melkan ke bpjsp04@yahoo.com)

A.  PEPERIKSAAN PERCUBAAN PMR 2013

1.   SBP  –   BM 1  ,  BM 2  ,  SKEMA BM 1  ,  SKEMA BM 2      (Terima kasih : Cikgu Siti Nur Linah Abd Rahman)

2.   PAHANG   –  BM 1   ,  BM 2   ,  SKEMA BM 1     (Terima kasih : Cikgu Vikneswaran)

3.   SARAWAK ZON B (KUCING)    –   BM 1   ,   BM 2   ,  SKEMA BM1 DAN BM 2      (Terima kasih : Cikgu Siti Firdaus Mat Rahim)

4.   MRSM  –  BM 1   ,  BM 2    (Terima kasih : Cikgu Zurwati)

5.   PULAU PINANG   –   BM 1   ,  BM 2   ,   SKEMA BM 1 dan BM 2

6.   KEDAH  –  BM 1 – SET B   ,   BM 2 – SET B   ,  BM 1 – SET A   ,   BM 2 – SET A  ,  SKEMA BM 1 SET B   ,  SKEMA BM 2 SET B  ,  SKEMA BM 1 SET A   ,   SKEMA BM 2 SET A        (Terima kasih : Cikgu Marniusnita Muslim)    RALAT SKEMA KERTAS BAHASA MELAYU KERTAS BM 1 dan BM 2 SET B       (Terima kasih : Cikgu Atikah bt Abdullah)

B.  PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM 2013

1.    PERLIS -

2.    KEDAH –  BM 1  ,  BM 2   ,  SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2  sumber bmspm.net  (YAS BIHA)

3.    PULAU PINANG –  BM1  ,  BM2   ,  SKEMA BM1   ,  SKEMA BM2

4.    PERAK –  BM 1  ,  BM 2   ,   SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2       (Terima kasih : Cikgu Siti Rahmah Saadon)

5.    KELANTAN –  BM 1   ,  BM 2   sumber bmspm.net (AK)

6.    TERENGGANU –   BM 2   ,   SKEMA BM1 dan BM 2     (Terima kasih Cikgu Wan Sajiri)

7.    PAHANG (DAERAH BENTONG)  –  BM1   ,   BM2  ,  SKEMA BM1   ,   SKEMA BM2   (Terima kasih : Cikgu Rosni Abd Razak)

8.    SELANGOR  (SMK SUNGAI KAPAR INDAH)  –  BM1  ,  BM2   ,   SKEMA BM2    (Terima kasih : Cikgu Noraidah Abd Ghani).

9.    NEGERI SEMBILAN (DAERAH K. PILAH)  –  BM 1   ,  BM 2   ,  SKEMA BM 1   ,  SKEMA BM 2  sumber  bmspm.net (Cikgu Norjilah).

10.  MELAKA (SMK SERI KOTA)  –  BM 1   ,  BM 2      sumber bmspm.net (Cikgu Halim)

11.  JOHOR (SMK LINGGUI, KOTA TINGGI)  –  BM 1   ,   BM 2    ,   SKEMA BM 1   ,  SKEMA BM 2    (Cikgu Wan Sajiri)

12. MRSM   –   BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1   ,   SKEMA BM 2  (T.kasih Cikgu Zurwati)

13. SEKOLAH BERASRAMA PENUH –   BM 1  ,  BM 2    ,  SKEMA BM 1   ,  SKEMA BM 2    (Terima kasih Cikgu Wan Sajiri Wan Hasan)

14. SABAH (SMK NARINANG)   –  BM 2  ,  SKEMA BM 2   (Terima kasih Cikgu Juilis Mokujal dlm bmspm.net)

15. SARAWAK (ZON B)  –  BM 1   ,   BM 2   ,   SKEMA BM 1    sumber bmspm.net  (Cikgu Zamri Ismail)

16. KUALA LUMPUR (SMK SERI BINTANG UTARA) –   BM 1   ,   BM 2    ,  SKEMA BM 1   ,  SKEMA BM 2   Sumber bmspm.net (Cik Sri)

17. AFTERSCHOOL (TIMES) – BM1 dan BM2   ,  SKEMA BM 1 dan BM 2    (sumber : bmspm.net)

18. YAYASAN ISLAM KELANTAN (YIK)  –  BM 1 dan BM 2    (sumber bmspm.net)

—————————————————————————————————————————————————–

SOALAN PERCUBAAN 2012

A.  PEPERIKSAAN PERCUBAAN PMR 2012

1.  PULAU PINANG –  BM 1  ,  BM 2  ,  SKEMA

2.  SBP – BM K1 , BM K2 , SKEMA

3.  PERAK – BM K1 dan K2 , SKEMA

4.  NEGERI SEMBILAN – BM K1 , BM K2 , SKEMA

5.  MELAKA – BM K1 , BM K2 , SKEMA

6.  PAHANG – BM K1 , BM K2 , SKEMA

7.  KEDAH – BM K1 , BM K2 , SKEMA

———————————————————————————————————————————————

B.  PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM 2012

1.  PULAU PINANG – BM 1  ,  SKEMA BM 1   ,  BM 2  ,  SKEMA BM 2

2.  SBP – BM 1 , BM 2 , SKEMA

3.  TERENGGANU – BM 1 , BM 2 , SKEMA BM1  ,  SKEMA BM2

4.   KEDAH – BM 1 dan SKEMA , BM 2 dan SKEMA

5.   PERLIS – BM 1 dan BM 2 , SKEMA

6.   PERAK – BM 1 dan BM 2 , SKEMA BM1  ,  SKEMA BM 2

7.   SELANGOR –  BM 1 dan BM 2 ,  SKEMA

8.   NEGERI SEMBILAN –  BM 1  ,  BM 2  ,  SKEMA

9.   WILAYAH PERSEKUTUAN -

10. MELAKA –  BM 1  ,  BM 2  ,  SKEMA

11. MRSM –  BM 1 dan BM 2  ,  SKEMA

12. JOHOR –  BM1 dan BM2 (salah sebuah sekolah) , SKEMA

13. KELANTAN –  BM1  ,  BM2  ,  SKEMA

14. SARAWAK -

15. SABAH -

16. PAHANG –  BM 1  ,  BM 2  ,  Skema BM 1  ,  Skema BM 2

17. YAYASAN ISLAM KELANTAN –  BM 1 & BM 2 , SKEMA

————————————————————————————————————————–

SOALAN PERCUBAAN PMR 2011

1. PULAU PINANG – BM1BM2  ,  SKEMA JAWABAN

2. KEDAH – BM1 , BM2 , SKEMA

3. SBP – BM KERTAS 1 , BM 2SKEMA

4. KELANTAN – BM 1 , BM 2

5. MELAKA – KERTAS 1 , KERTAS 2 ,  SKEMA

ANALISIS SOALAN PERCUBAAN SPM 2011 – sumber Cikgu Zaki

BM KERTAS 1

BM KERTAS 2

SOALAN PERCUBAAN SPM 2011

1. PULAU PINANG –  BM1  ,  BM2  ,  SKEMA BM1  ,  SKEMA BM2

2. KEDAH – SET LENGKAP DAN SKEMA

3. SBP – KERTAS 1 , KERTAS 2 , SKEMA KERTAS 1 , SKEMA KERTAS 2

4. TERENGGANU – KERTAS 1 , KERTAS 2  ,  SKEMA

5. SABAH – KERTAS 1 , KERTAS 2

6. YAYASAN ISLAM KELANTAN – Kertas 1 , Kertas 2

7. MRSM –   BM1  BM2 , SKEMA BM1  , SKEMA BM2

8. KELANTAN – BM1 dan BM2 , SKEMA BM1 DAN BM2 

9. WP KUALA LUMPUR – BM1 dan SKEMA ,

10. JOHOR – BM1  ,  BM2  , SKEMA BM1  , SKEMA BM2

11. PERAK – BM1 dan BM2

12. NEGERI SEMBILAN – BM1 dan BM2

13. PERLIS – BM1  ,  BM2

14. PAHANG – BM1  , BM2

15.  MELAKA  –  BM1  ,  BM2  , SKEMA BM1

16.  SARAWAK ZON C  –  BM1 dan BM2 , SKEMA BM1 dan BM2

SOALAN PERCUBAAN SPM 2010:

1. PULAU PINANG – BAHASA MELAYU KERTAS 1 , BAHASA MELAYU KERTAS 2 , SKEMA JAWABAN BM1 dan BM2 ,  RALAT SKEMA JAWAPAN SOALAN 2a) ii BM2

2. MRSM – BAHASA MELAYU KERTAS 1 , BAHASA MELAYU KERTAS 2 , SKEMA MRSM 2010 

3. MELAKA – BAHASA MELAYU KERTAS1 , BAHASA MELAYU KERTAS 2 , SKEMA

4. SBP – BAHASA MELAYU KERTAS 1 , BAHASA MELAYU 2 , SKEMA

5. JOHOR – BAHASA MELAYU 1 , BAHASA MELAYU 2 , SKEMA

6. NEGERI SEMBILAN – BAHASA MELAYU 1 , BAHASA MELAYU 2 , SKEMA

7. SABAH – BAHASA MELAYU 1 , BAHASA MELAYU 2 , SKEMA

8. TERENGGANU – BAHASA MELAYU 1 DAN 2 , SKEMA

9.  PERLIS – BM 1 , BM2

10.  KEDAH – BM K1 dan K2 , SKEMA

11.  SARAWAK – BM1 dan BM2 , SKEMA

12.  KELANTAN – BM1 , BM2 ,   SKEMA

13. KUALA LUMPUR – BM1 , BM2

14.  PERAK – BM1 , BM2 , SKEMA

15. PAHANG – BM1 , BM2 , SKEMA

16. SELANGOR – BM1 , BM2     SKEMA

————————————————————————————————————–

SOALAN PERCUBAAN PMR 2010:

1. PULAU PINANG – BAHASA MELAYU KERTAS 1 , BAHASA MELAYU KERTAS 2 , SKEMA BAHASA MELAYU K1 dan K2

2. KEDAH – BM1 DAN BM2 (SKEMA)

3. MELAKA – BM1 DAN BM2 (SKEMA)

4. PAHANG – BM1 DAN BM2 (SKEMA)

5. PERLIS – BM1 DAN BM2 (SKEMA)

6. TERENGGANU – BM1 DAN BM2

————————————————————————————————————

SOALAN NEGERI MELAKA PPT 2010 – PPT BM1 & BM2 MELAKA (SKEMA)

———————————————————————————————————-

ANALISIS SOALAN SPM 2001 – 2010 (JUN):

SOALAN 1 (RUMUSAN) – ANALISIS SOALAN RUMUSAN 2001-2010

SOALAN 2 (PEMAHAMAN) –  ANALISIS SOALAN 2(b) -CERPEN/DRAMA  , 

ANALISIS SOALAN 2 (c) – Prosa Klasik,      ANALISIS SOALAN 2 (d) – PUISI.

SOALAN 3 (PENGETAHUAN DAN KEMAHIRAN BAHASA) – ANALISIS SOALAN 3 (a) – Membina ayat ,   

ANALISIS SOALAN 3 (b) ,    ANALISIS SOALAN 3 (c) – Kesalahan Ejaan dan Imbuhan ,  

ANALISIS SOALAN 3 (d)  ,    ANALISIS SOALAN 3 (e) – Peribahasa.

SOALAN 4 (NOVEL) – ANALISIS SOALAN 4 – Novel                                                       

———————————————————————————————————-

BANK SOALAN SPM:

SOALAN TINGKATAN 4:

SET 1 :  KERTAS 1 BM T4     KERTAS 2 BM T4    SKEMA JAWAPAN SET 1 (BM2)

SET SOALAN SPM

KERTAS 1

SET 1

SET 2

SET 3

SKEMA BM 1

KERTAS 2:

SET 1  ,  Skema SET 1

SET 2 , Skema SET 2

SET 3 , Skema SET 3

SET 4 , Skema SET 4

SET 5 , Skema SET 5

SET 6 , Skema SET 6

SET 7

SET 8 , SKEMA JAWAPAN SET 7 DAN SET 8

SOALAN PERCUBAAN SPM 2007 (PULAU PINANG)

SOALAN:

Bahasa Melayu Kertas 2

Bahasa Melayu Kertas 2

SKEMA JAWAPAN BM1

SKEMA JAWAPAN BM2

SOALAN PERCUBAAN SPM 2008 (PULAU PINANG)

Bahasa Melayu Kertas 1

Bahasa Melayu Kertas 2

SKEMA BM 1 2008

SKEMA BM 2 2008

SOALAN PERCUBAAN SPM 2009 :

SBP PERCUBAAN SPM 2009 BM1 & BM2

TERENGGANU BM2

SABAH – BM K1&K2 (skema)

PPINANG-BMK1 & K2     (SKEMA) BM KERTAS 1    (SKEMA) BM KERTAS 2

PAHANG – BM K1 & K2 (skema)

JOHOR – BM K1 & K2 (skema)

KEDAH – BM K1 & K2

BM-KELANTAN (SKEMA)

MRSM

138 responses

  1. tima kasih kerana buat blog ni.sekurang-kurangnya boleh kongsi ilmu dgn org lain.tima kasih daun keladi

    1. boleh saya dapatkan soalan bahasa melayu tingkatan 1

  2. Hai..

    Can i get the new updates for BM trial Negeri sembilan ?

    Thanz…bets regards!

  3. hi saya ada masalah tentang menulis karangan
    boleh ajar saya macam mana menulis karangan dan juga boleh dapat markah yang tinggi

  4. usaha cikgu sangat bagus. saya sebagai guru baru sering jadikan blog ini sebagai rujukan.

    1. Terima kasih. Teruslah setia dengan laman bahasa.

  5. terima kasih atas perkongsian….
    sangat berguna utk para pelajar…..

  6. Best ni Din…..sangat membantu pelajar-pelajar…..teruskan usaha murni ini…..syabas….

    1. yea betul tyu..

    2. agk2 kua ape yer esok,,,,,,hmmm

  7. semoga usaha murni ini akan mendapat ganjaran di akhirat nanti

  8. Mohd Fauzi Sapawi | Reply

    Assalamualaikum yop. Teman dari teluk Intan. Mintak tolongle buatkan abm power point. tak kire apa topik supaya anak didik teman ni seronok belajor bm ting 1 dan 2. Wassalam

    1. W’salam. Betul tu cikgu. Kalau ada rakan-rakan yang mempunyai bahan “power point’ bolehlah kita dengan saya untuk dimuat naik ke dalam laman bahasa. E-melkan kepada saya untuk dikongsi oleh semua. Terima kasih.

  9. Norani bt Mohd Masry | Reply

    Salam cikgu, mohon kebenaran mengambil beberapa bahan dari laman cikgu.bertambah lagi laman bahasa melayu yang berinformasi. tahniah.

  10. abd rauf hasan | Reply

    Jazakallahhu khairan kathira, bahan yang disediakan sangat membantu saya dan pelajar saya semasa sesi P&P

  11. Bagus usaha murni perkongsian ilmu yang cikgu buat ni…. tahniah cikgu…. terima kasih….

  12. a wonederful bahasaMelayu web site. It”s a great work. May God bles u and family
    Terima kasih

  13. soaln memang baik dlm blog ni.tq

  14. betullah. saya sangat setuju. terima kasih sgt2 cikgu

  15. terima kasih..banyak membantu sy sebagai guru bm

  16. Tahniah….blh bantu anak bangsa….buat byk2 lagi utk rujukan

  17. terima kasih cigu…bahandi dlm blog ni byk membantu kami dlm menjayakan p&p..

  18. tqvm..sangat membantu para pelajar saya

  19. tak ada ke soalan biology pulau pinang

    1. Maaf ye. Laman bahasa untuk manfaat peminat bahasa Melayu sahaja. Maaf.

  20. tlg dapatkan skema melaka kertas 2,skema sabah kertas 2 dan skema yayasan kelantan kertas 2.sekian,terima kasih.

  21. tlg dapatkan skema kertas 2 untuk melaka, sabah dan yayasan kelantan.

  22. usaha yang sungguh murni dan memanfaatkan pelajar dan guru

  23. salam . ade tak soalan trial sejarah kertas 2 2011 pulau pinang punyee ?

  24. kalau boleh nak hari ni . sangat penting :(

  25. Saya doakan sesiapa sahaja yang berkenaan, yang telah menyediakan bahan-bahan dalam ruangan ini agar diberkati Allah SWT kehidupannya dunia dan akhirat……. terima kasih kerana memberikan ruang untuk penggunaan bahan……

  26. Terima kasih banyak cikgu….laman ini sangat membantu terutamanya kami para guru dan pelajar….tahniah

    1. Sama-sama cikgu. Teruskan usaha murni anda untuk menyebarkan kecintaan terhadap bahasa kita.

  27. Terima kasih , cikgu. Sangat membantu.

  28. Terima kasih banyak-banyak dan tahniah, cikgu! Bahan yang disediakan sangat membantu saya dalam pelajaran.

    1. Sama-sama. Kalau ada bahan-bahan yang lain kongsikan dengan saya. Terima kasih.

  29. Terima kasih, cikgu!

  30. Assalamualaikum.Tahniah kerana berjaya menghasilkan blog yang sangat bermanfaat .Teruskan perjuangan dan alhamdulillah perkongsian pintar yang menjana kecemerlangan

  31. TERIMA KASIH BANYAK2…SEMOGA ALLAH MEMBERKATI USAHA CIKGU..

  32. terima kasih.. apa yang da disini sgt membantu saya…

  33. BAGUS DAN BOLEH TAHAN

  34. amirul akmal | Reply

    soalan sangat baik.nasib baik ada laman ni,banyak ilmu leh kongsi.leh lah jawab periksa ngan senang

  35. terima kasih cikgu….

  36. alhamdulillah…akhirnya dpt jgk tgk contoh soalan BM2 ……..tarimakasih byk2!!

  37. bla3…

  38. rafidah_ismail@ymail.com | Reply

    ..terima kasih daun keladi, lain kali boleh tegok lagi. Banyak membantu.

  39. Assalamualaikum cikgu, sayamohon kebenaran mengambil bahan dari blog ini untuk saya gunakan dalam pnp saya. terima kasih saya ucapkan. laman ini amat membantu satya.

  40. Salam Satu Malaysia.
    amat teruja menyaksikan kehebatan dan kecemerlangan tuan..
    moga terus cemerlang memperjuangkan bahasa !!!
    Moga bahasa Melayu kekal sepanjang usia bangsa….

  41. Terima kasih diatas maklumat bahasa yang sangat berguna. Moga usaha murni diberkati olehNya

  42. Assalamualaikum CIKGU ……
    terima kasih cikgu atas maklumat di atas :)-

  43. Assalammualaikum.Tahniah cikgu kerana berjaya menghasilkan blog yang sangat bermanfaat kepada guru-guru serta para pelajar di Malaysia .Teruskan perjuangan cikgu,semoga kita sama-sama terus cemerlang di dunia dan akhirat.

  44. salam cikgu..terima kasih kerana tela mewujudkan blog ini..sy sebagai guru baru masih mencari2 teknik pno yg berkesan untuk pelajar tingkatan 1 dan tingkatan 4. jika cikgu tidak keberatan boleh x ajar sy bagaimana cara untuk menarik minat pelajar untuk belajar BM..

  45. salam..tahniah saya ucapkan atas komitmen cikgu dalam menyediakan laman bahasa yang padat dengan pelbagai info dan bahan.. mohon keizinan cikgu untuk mengambil bahan yang cikgu muat naik di laman ini untuk saya gunakan dalam aktiviti pengajaran..

  46. salam, cikgu, soalan-soalan negeri lain bila boleh dapat? baru lima negeri saya dapat print dari blog ni..yang lain tiada skema..terima kasih cikgu

    1. Itulah, kalau ada sesiapa yang nak berkongsi soalan dari negeri2 lain, bolehlah e-mel kepada saya.

      1. ROSIDAH BT. ABU BAKAR

        as salam…. semua bahan yang disediakan sangat berguna … mudah-mudahan usaha murni cikgu diberkati…. saya ada beberapa bahan power point yang ingin dikongsi dengan rakan-rakan guru yang lain… mohon halalkan semua bahan yang telah diupload… emailkan alamat email cikgu kepada saya..rosidahabubakar@gmail.com. terima kasih banyak
        .

      2. Waalaikummussalam, terima kasih cikgu kerana ingin berkongsi bahan. Cikgu boleh e-melkan ke bpjsp04@yahoo.com

  47. boleh tak cikgu uploadkan jawapan kertas 2 negeri melaka 2012 supaya saya boleh checkkan jawapan saya… terima kasih atas bantuan cikgu…

    1. SPM MELAKA 2012 KERTAS 2 saya yang memaksudkan

  48. Terima kasih atas sumbangan ini.

    1. Sama-sama. Macam kenal aje. haha.

  49. Sukarnya hendak mendapat kesemua soalan percubaan PMR dan percubaan SPM negeri-negeri lain. Sekiranya anda ada soalan percubaan dan skema yang hendak disumbangkan ke dalam blog ini, bolehlah sumbangkan kepada saya melalui e-mel (bpjsp04@yahoo.com) atau poskan ke alamat SMK Kepala Batas, 13200 Kepala Batas, Pulau Pinang. Marilah kita sama2 menyumbangkan untuk faedah semua pihak, insya-Allah ada ganjarannya.

  50. Terima kasih banyak atas perkongsian ilmunya. Semoga beroleh ganjaran yang sebaik-baiknya daripada-NYa.

  51. Assalamualaikum,harap cikgu boleh uploadkan soalan bagi Wilayah perseketuan secepat mungkin.

    1. InsyaAllah, sabar ya Nash.

  52. terima kasih banyak..

  53. salam cg sy nk trial spm bm klatan ye…. scpt yg mungking ye…mintk tolong sngt..:)

  54. noordiana bt misdi | Reply

    terima kasih cikgu…blog ini banyak membantu saya dan para pelajar…

  55. Terima kasih atas usaha ini…mudah kerja saya siapkan modul BM T3…

  56. You have a nice site over here. I just wanna say thanks for all the interesting info on it. I’ll follow your blog if you keep up the good work!

  57. Terima kasih Cikgu… blog ini banyak membantu saya mendapatkan soalan untuk latihan pelajar. Muga usha murni ini di berikan Allah kebaikan buat Cikgu.

  58. as always an excellent posting. the way you write is awesome. thanks. adding more information will be more useful. lista de emails lista de emails lista de emails lista de emails lista de emails

  59. U have a very nice blog over here. I just wanna say thanks for all the interesting information on it. I’ll follow your blog if you keep up the good work!

  60. This is a cool blog over here. I think I’ll visit your website more if you post more of this kind of specific information. Thanks a lot for posting this information.

  61. satu perkongsian yang amat bernilai kepada murid dan pelajar. Besar sumbangan cikgu.terima kasih cikgu

  62. satu perkongsian yang amat bernilai kepada murid dan guru. Besar sumbangan cikgu.terima kasih cikgu

  63. Assalamualaikum. Ada tak contoh soalan BM Peralihan . Mohon diikongsikan

    1. Waalaikummussalam, nampaknya belum ada lagi!

      1. asalamualaikum.. cikgu ada tak soalan soalan percubaan spm 2013 selain negeri kedah?? harap cikgu dapat membantu saya ..

      2. Waalaikummussalam. Saya sendiri sedang berusaha untuk mendapatkan soalan negeri-negeri lain. Insya-Allah apabila dapat nanti saya akan muat naik dalam laman bahasa ini. Untuk pengetahuan anda, banyak negeri yang tidak membuat peperiksaan percubaan secara berpusat. Jadi tidak dapatlah soalan dari negeri-negeri tersebut. Bantulah juga dengan berkongsi soalan sekiranya anda mempunyai soalan dari negeri lain. E-melkan soalan itu kepada saya untuk dikongsi bersama.

  64. Salam. Insyaallah jika dapat saya emelkan. TQ

  65. Assalamualaikum!….
    Saya ada download dan gunakan bahan dari blog tuan….mohon halalkan ilmu.
    Didoakan tuan murah rezeki dan panjang umur serta pahala yang berpanjangan.Amin.

  66. Cikgu , skema soalan SBP memang tiada ye?

  67. Salam Cikgu, semoga usha berterusan ini mendapat syafaat…. Bahasa itu lambang bangsa berbudaya…

  68. Assalamualaikum.Terima kasih atas perkongsian.Semoga setiap usaha cikgu ada nilainya di sisi Allah SWT.

  69. ASALAMMUALAIKUM. TERIMA KASIH CIKGU, KERANA MEMBINA BLOG INI. BAHAN-BAHAN DI BLOG INI BANYAK MEMBANTU SAYA DALAM pnp. TQ.

  70. thank uuuuu for this blog. tq very much

  71. Terima kasih kerana memberi kami, guru-guru memuat turun soalan sebagai latihan kepada pelajar. Semoga Allah memberkati usaha saudara.

  72. saya guna ok… terima kasih

  73. terbaik,,,

  74. gud job beb :) ..
    terima kaseh membantu ..

  75. terima kasih tidak terhingga kepada cikgu atas atas kesudian berkongsi laman ini..mohon kebenaran untuk memanfaatkannya..

  76. saya nak tanya …skema jwpn negeri Melaka kertas 1…x de ke…??

  77. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada cikgu yang sudi berkongsi soalan dalam blog ini. Kami amat berharap agar cikgu dapat memuatkan soalan Percubaan PMR dan SPM tahun 2013 untuk dikongsi bersama. Semoga dengan perkongsian ilmu ini, cikgu dapat keberkatan dalam serba serbi daripada yang Maha Esa..

  78. Mohon kebenaran untuk dikongsi bersama. Harap lebih banyak lagi ilmu berkaitan tatabahasa diperkenalkan dalam blog ini untuk manfaat semua guru BM. Tahniah cikgu.

  79. TULIS SEBUAH RENCANA YANG BERTAJUK KEBAIKAN KELAS TAMBAHAN DI SEKOLAH

    1. Tulislah rencana tu…

  80. Selamat Hari Raya
    Terima kasih kerana sudi berkongsi bahan. Sangat membantu saya untuk menyediakan soalan.

  81. yang 2013 punye mane???? takde ke??? olorh cedih ah :((((

    1. Tungguuuuuuuuuu. Ada nanti saya masukkan… kalau tak ada cari tempat lain. Hehe. Tkasih

  82. Tahniah dan terima kasih atas usaha saudara mengumpulkan soalan-soalan ini. Semoga usaha murni akan mendapat rahmat daripada Allh swt.

  83. Tahniah dan terima kasih. Semoga usaha anda ini sentiasa mendapat rahmat daripada Allah swt

  84. Terima kasih diharap usaha murni ini akan akan diteruskan untuk membantu para pelajar dan warga pendidik sekalian.Semoga usaha saudara akan mendapat rhmatNya. Amin.

  85. asmkum cikgu, izinkan saya download ye soalan2 kat atas

  86. terima kasih atas perkongsian ilmu dan bahan daripada cikgu

  87. Assalamulaikum cikgu…Saya pohon kebenaran untuk memuat turun soalan-soalan yang terdapat dalam blog cikgu untuk saya gunakan sebagai latihan untuk anak-anak murid saya. Semoga dengan perkongsian ilmu ini, cikgu diberi keberkatan oleh Allah dan dimudahkan segala urusan..amin

    1. Waalaikummussalam. Mudah-mudahan. .

  88. assalamualaikum cikgu, terima kasih atas komitmen dan iltizam…air tangan cikgu mengalir sampai Pahang…moga Allah merahmati cikgu…..

    1. Waalaikummussalam. Insya – Allah

      1. assalamualaikum cg..skema untuk bahasa melayu percubaan sbp 2013 ada ke?

  89. assalamualaikum cg..skema untuk bahasa melayu percubaan sbp 2013 ada ke?

  90. Salam cikgu, terima kasih saya ucapkan kerana segala bahan P & P, soalan pengukuhan telah dapat saya terima dan semoga cikgu sentiasa diberkati ALLAH SWT dan dipermudahkan segala urusan seharian, insyaallah

  91. MOHON KEBENARAN UTK MENGAMBIL BAHAN TUJUAN MENAMBAH ILMU

  92. apa khabar cikgu? saya kavinniya dari kajang. cikgu jawapan bagi soalan prm percubaan mrsm tiada ke??

  93. salam cikgu, saya nak tanya pendapat cikgu..apakah permainan bahasa yang sesuai utk aktiviti bercerita?

  94. Letih cari skema MRSM – BM 1 , BM 2 . Ada cikgu-cikgu yang dapat tak… minggu depan PMR. takutttt… Terima kasih atas budi.

  95. Terima kasih atas komitmen membuka wadah Lamanbahasa yg sgt berguna untuk manfaat bersama. Semoga Allah swt melimpahkan rahmatNya kepada tuan yang budiman. Terima kasih sekali lagi…

  96. apakah permainan bahasa yang sesuai jika teknik bercerita digunakan semasa mengajar?

  97. Terima kasih kerana sudi berkongsi soalan2 BM…

  98. Heyy.. cn i get d 2013 mrsm bm paper’s ans ..PLS??!

  99. cikgu,kalau soalan menanyakan kesan internet terhadap masyarakat,tetapi tidak menyatakan kesan buruk atau baik.aku cuma tulis 4 kesan buruk tetapi tiada kesan baik,adakahnya cara betul untuk menjawab soalan ini?kalau markah keseluruhannya 40 berapakah yang saya boleh dapat?

  100. TERIMA KASIH DAUN KELADI…
    KALAU ADA UPLOAD LAGI…

  101. Terima kasih atas perkongsian ilmu ini, banyak manfaat yang saya perolehi, semoga tuhan mempermudahkan segala urusan cikgu. terima kasih

  102. Terima kasih Cikgu atas perkongsian ini. Sangat bermanfaat. Mohon untuk menggunakan bahan ini :)

  103. Jutaan terima kasih kerana memberi banyak contoh soalan2 dan mudah di muat turun. Semoga kerja dan tugas mulia tuan diberi ganjaran yang melimpah ruah.

  104. Assalam ckgu. Terima kasih banyak-banyak kerana mewujudkan Blog Laman Bahasa. Saya sgt terhutang budi. Semoga ckgu sentiasa sihat dan dirahmati Allah selalu. Terima kasih sekali lagi…

  105. Terima Kasih Daun Keladi, Minta kebenaran Cikgu menggunakan blog ini dalam pengajaran saya.

  106. bagus sangat blog ini… sy sbgai calon spm2013, dpt mncri info dlm blog ni.. trima kasih atas sokongan guru2…. sy akn buat rujukan akan blog ini…

  107. khaidir mohamad | Reply

    As Salam.. blog yang bagus untuk semua, tahniah !

  108. as’salam blog ny mdah utk sya mmbuat karangan

  109. Terima kasih banyak cikgu . Memang membantu saya untuk belajar . Terima kasih dan izinkan saya untuk save and print kertas kertas soaln ni ye :) Terima kasih !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 138 other followers

%d bloggers like this: